mandag den 5. februar 2024

En ildsjæl har forladt os!

 En ildsjæl har forladt os!

En af sejlsportens ildsjæle har forladt os. Kisser Schnakenburg har begivet sig ud på det sidste store krydsben.

Kisser i de gode gamle dage. (Foto: Privat)

Schnakenburg standeren har vajet fra forskellige salingshorn i Rungsted siden den gang Rungsted Havn var en lille øhavn. Siden en gang i tresserne har Kisser - med Louis ved sin side - været en drivende kraft i den lokale sejlsport.

I tresserne var Kisser Schnakenburg engageret i den lokale sejlklubs bestyrelse, og i begyndelsen af halvfjerdserne var Kisser primus motor for pigesejlads, for sådan noget sejlads er jo ikke kun for mænd.

Dengang sejlede parret Knarr, og i 1973 tog de en flot IKC hjem - det uofficielle VM i Knarr. Kisser har sejlet en hel del Knarr siden da, og det er også blevet til mangen tjans som dommer.

Nogle år derefter, dengang 10 meter feberen rasede, slog det klik, da Kisser og Louis så Kjærulffs smukke Aphrodite 101. Sammen raserede de kapsejladsbanerme i Kissers elskede Fairfax, som trods nummer to i sejlet ofte var nummer et. Fairfax blev også den foretrukne ferieform, og fire-fem ugers sommerferie i en 101 kunne det nemt blive til.

Kisser var i firserne og halvfemserne formand for 101 klubben i 12 gode år, hvor der blev arrangeret Danmarksmesterskaber, Øresundscup, trimstævner og meget andet godt.


Oveni alt dette var Kisser også engageret i Danske Sejlunion, hvor særligt uddannelse og sikkerhed var mærkesager.

Fairfax sejlede i al slags vejr, men det var aldrig uden øje for sikkerheden, og hvis der var kold slagregn og modvind, kom der altid en kop varm hummersuppe op til
bøfferne. At være på Kissers hold har altid været noget helt særligt.  

Kisser har også virket som instruktør i praktisk sejlsport i en  menneskealder. Det gjorde hun på Rungsted Havn indtil for får år siden. Har man ikke haft fornøjelsen af Kisser som instruktør, så har man måske mødt Kisser som censor i duelighed. Derfra fik hun ry for at være benhård. Tingene skulle være i orden, når man var på vandet med Kisser.

Skrapmoster imaget var ikke helt retvisende. Der skal en helt anden vinkel til for at forstå Kissers tilgang til det at sejle. Sejlads var for Kisser ikke noget, man gik til et par timer om ugen. Sejler, - det er simpelthen noget man er. Hver dag. Hundrede procent.

Måske derfor stod der på de gamle 101 tshirts: 101 - a way of living.

Måtte milde vinde blæse over det sidste opkryds.

 

Bisættelsen finder sted fredag den 9. februar klokken 1300 fra Rungsted Kirke.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.