mandag den 5. september 2016

Og vinderen blev…

Så blev spændingen udløst, og vinderen af klassemesterskabet 2016 blev fundet.
En meget fin lænser. (Foto: Mads Christensen)
Men inden gik der et par hårde dyster fredag eftermiddag og aften i farvandet ud for Rungsted, hvor de to sidste sejladser i Aphrodite 101-mesterskabet blev afviklet. De var arrangeret af den nye Rungsted Sejlklub, hvor 101-sejleren Nicolai Morten Møller-Andersen (DEN 134) er formand.

De otte besætninger var spændt op til kamp efter stævnets to første sejladser tirsdag og onsdag, og det var en aggressiv første start, hvor hele tre både (DEN11, DEN 45, DEN 304) blev disket for tidlig start. Resten af sejladsen var lige så intens med infight og skarpe dueller, som førte til flere protester, der dog alle blev trukket tilbage. Vinderen af sejladsen blev DEN 9, der havde fået bunden vasket efter de første sejladser med begroet bund, og med DEN 277 og DEN 33 på de følgende pladser

I kraftig øgende vind blev stævnet fjerde og sidste sejlads lige så nervepirrende, og i kampens hede lykkedes det DEN 33 at gå til det forkerte mærke og blev disket. DEN 45 vandt efterfulgt af DEN 50 og DEN 9.
En meget fin vinder. (Foto: Mads Christensen)
Efter stævnets ialt 5 diskvalifikationer og mange elevatorture på resultatlisten sluttede det med en meget lige pointstilling i toppen. Vinderen blev Jan Svendsen, DEN 33, MariJann, med 14 point (1+1+3+9) - tæt fulgt af Kasper Bonnevie, DEN 45, DEN Svedige Sild, med 15 point (3+2+9+1) og Niels-Peter Munk, DEN 9, Sissen, med 16 point (7+5+1+3).

Det var lige så tæt på de følgende pladser. På en delt fjerdeplads kom DEN 50 og DEN 277, begge 18 point, fulgt af DEN 304 (19 point), DEN 48 (25 point) og DEN 11 (27 point).

Overrækkelsen af DM-pokalen og god vin til de tre første både fandt sted i Rungsted Vandskiklubs klubhus på Rungsted Havn. Efter middagen var der lodtrækning om præmier, som havnens erhvervsdrivende havde sponseret - bl.a. 2 x 4 sweatshirts fra OneSails, en hel hummer fra Fiskerikajen, et gavekort på to burgere fra Captainen og hovedpræmier, et gavekort på kr. 1000 fra ShipShape, som med en form for retfærdighed tilfaldt mesterskabets agterlanterne. den 79-årige Johan Münster-Svendsen, som endnu engang stillede op med sine tre sønner i DEN 11.
En meget fin dommerbåd og fotobåd. (Foto: Morten Møller-Andersen)

Det var en festlig aften med spisning og håndsejlads under åben himmel og udsigt over et natstille Øresund og lysene fra Hven, og der blev udråbt mange af det lokale kampråb: “Rungsted Søbad!”.

(Lars Ranggaard)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.