fredag den 15. maj 2015

Forårets første 101-sejlads

Endelig, endelig er foråret kommet, båden er pudset og poleret og ligger og rusker i fortøjningerne af lutter iver for at komme på vandet.
101-ræs? Det er kræs!
Den sidste dag i maj,  Søndag den 31. maj, får din smukke 101'er så chancen at blive luftet sammen med nogle af hendes søskende. 101-klubben er vært for en uformel og ganske uhøjtidelig kapsejlads ud for Rungsted. Du møder op til skippermøde på Bro 7 i Rungsted Havn kl. 10.00 med den faste besætning eller med kone, børn, naboens dreng og den sejlglade kollega fra kontoret.

Der vil skipperen på DEN 88, Stig Waldorff, fortælle om banen: Starten lægges lige nord for havnen i nærheden af D-mærket. Hvis vejret tillader det, bliver sejladsen nok ud til Ven NV eller Ven Ø og tilbage. For de uindviede vil Stig også fortælle om harestart og hvordan vi tager os selv i mål mellem det røde og det grønne mærke ved indsejlingen.

Efter en fornøjelig dyst på vandet samles vi igen på Bro 7, hvor Stig sørger for moleøl og vi andre bidrager med skipperkrøniker og håndsejlads. Det er som sagt en aldeles uformel kapsejlads for 101'ere - så TILMELDING? Der er ingen, bare mød op. Og INDSKUD? Heller ikke.

HUSK!
For dem, som ikke har nået de endnu: Det er stadig ikke for sent at betale årskontingentet til 101-klubben:
400 kr. til konto 3667-3667275091.

HUSK OGSÅ!
Klassemesterskabet/DM for 101'ere i Nivå og Rungsted på fire hverdagsaftener i august - fra mandag den 10. til torsdag den 13.

(PBV: Lars Ranggaard)


PS: Sådan laves en harestart:

Haren åbner starten ved på det aftalte starttidspunkt at sejle bidevind på bagbord halse nær D-bøjen.

Øvrige startende både, alle på styrbord halse, må nu starte ved at gå bagom Haren og holde godt klar af denne i en afstand af minimum en bådslængde.

Pas på både som sejler bidevind i læ af dig, for de skal ikke give dig plads, for at du kan falde af for at sejle om hækken på Haren. Hvis du kan se, at der ikke er plads til dig i en passende afstand fra Haren (en bådslængde), må du gå af vejen ved at luffe, og så falde af igen, når der er plads.

Når alle er startet ved at gå bag om Haren, kan Haren skifte til styrbord halse eller fortsætte på bagbord.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.