mandag den 9. marts 2015

Henrik Søderlund fortæller om 101-trim

Så er 101-klubben klar med årets første arrangement: En trim-aften I sluningen af marts hos North Sails.

Vi har tidligere meddelt, at North Sails sejldesigner Mads Christensen, der adskillige gange har vundet 101-DM, på mødet I Allerød ville fortælle om trim af 101’eren.

Men siden har Mads besluttet at forlade sejlloftet I Allerød og er på vej til at etablere sig med et mindre sejlfirma på Rungsted Havn og kan  derfor ikke repræsentere North Sails på 101-mødet torsdag den 26. Marts.

Istedet er det lykkedes Club 101 at få en af dansk sejlsports store skikkelser, Henrik Søderlund, til at fortælle om, hvordan vi kan få en 101’er til at sejle højere og hurtigere – og måske også  lidt om taktik på kapsejladsbanen og om, hvordan 101'eren adskiller sig fra andre klassebåde.

Henrik Søderlund var en af de tre succesrige sejlere, der for efterhånden mange år siden stiftede sejlloftet Sejlmagerne, der siden blev til Diamond Sails og derefter North Sails.

Henrik har vundet mesterskaber i snart sagt alle klasser fra han i 1968 I Rungsted vandt DM i Optimistjolle – bl.a. danmarksmesterskaber i Spækhugger, H-båd og selvfølgelig i 101’eren (i 1985 I Rungsted)  - og har desuden været Verdensmester I One Ton- og i 3/4 –ton-klassen. I 1978 blev han dog forvist til fjerdepladsen i 101-mesterskabet – efter andre navnkundige rorsmænd som Poul Richard Høj Jensen, Valdemar Bandolowski og Ib Ussing Andersen.

Som chefdesigner for North Sails har Henrik Søderlund I de senere år især koncentreret sig om de helt store kapsejladsbåde fra Volvo Ocean Race og America’s Cup – men har også fået tid til at gaste på flere 101’ere på tirdags-kapsejladser I Rungsted.

101-klubbens trimaften med Henrik Søderlud hos North Sails finder sted

Torsdag den 26. marts kl. 18.30

på sejlloftet på Bjarkesvej 5 i Allerød.

North Sails og Club 101 vil være vært for et let arrangement med lidt snack, sandwich og drikkelse.
Husk at invitere gasterne med!

Tilmelding er nødvendig  - til 101-klubbens kasserer Stig Waldorff:
waldorff at dadlnet dot dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.