mandag den 28. august 2017

Og klassemestrene 2017 blev…

Efter tre forrygende sejladser blev Aphrodite 101-klassemestrene 2017 kåret.

Det blev besætningen på DEN 45, Den Svedige Sild: Skipper Kasper Bonnevie med Teis Svejstrup, Jakob Lindstrøm og bl.a. Jesper Tjott.
Klassemestrene

Det var bare en uge efter, at Kasper Bonnevie med tidligere 101-danmarksmester Lars Gottfredsen som rorsmand vandt  IKC, det uofficielle verdensmesterskab for Knarr’er.

Mesterskabsdysten 2017 begyndte den 15. august i Rungsted, hvor DEN 45 vandt tirsdagsmatchen i meget friskt vejr, så blæsende, at DEN 358 stod over. På de følgende pladser var DEN 304, DEN 11 og DEN 284 - alle meget trætte efter en hård sejlads.

Dagen efter flyttede feltet til Nivå Bådelaugs onsdagsbane i meget lettere vejr. Her blev Den Svedige Sild forvist til andenpladsen af DEN 11 med 80-års fødselaren Johan Münster-Swendsen ved roret og tre sønner i besætningen.

Lørdagen var store finaledag, hvor Rungsted Sejlklub med tidligere 101-formand Nicolai Møller Andersen i spidsen lagde en 14-16 sømil lang distancebane med masser af kryds- og spilersejlads med VEN Nord som vendepunkt. Der var solid mellemluft (7-8 m/s) med skarpe dueller Øresund rundt, og målgangen var overraskende tæt: DEN 45 vandt over DEN 11 med bare 14 sekunder og yderligere 36 sekunder til DEN 358 på tredjepladsen.

Resultatet blev altså en samlet sejr for Kasper Bonnevies besætning, som senest blev klassemestre i 2015, med Johan Münster-Swendsen (DEN 11) på andenpladsen og Mogens Petersson (DEN 304) som tredje.

Vinderne blev hyldet med vin og hurraråb ved festen i Vandskiklubbens hus på Rungsted Havn, hvor der under åben himmel og med udsigt over Øresund blev spist, drukket, håndsejlet og fortalt skipperløgne, så enkelte blev ganske svimle.

På Rungsted Sejlklubs hjemmeside har Nicolai Møller Andersen med mange fotos berettet om lørdagens søslag på Øresund. Reportagen kan ses HER.

(Lars Ranggaard)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.