onsdag den 27. marts 2013

Har du betalt licens?

Hvis du vil sejle kapsejlads i 2013 - en gang når sneen smelter - så husk at betale din kapsejladslicens. I danmark er det nemlig sådan, at selv amatører skal købe licens til at sejle kapsejlads.

Formuleringen er noget firkantet: "Kapsejladslicensen giver ret til at deltage i kapsejladser afviklet efter kapsejladsreglerne". Det er selvfølgelig noget vrøvl. Selvfølgelig kan man sejle kapsejlads efter reglerne uden at have betalt licens til DS, - bare ikke i DS regi.

Man kan argumentere for, at DS yder et kæmpe arbejde med uddannelse af dommere og målere, administration af klassebeviser og målebreve samt at DS støtter såvel bredden som eliten. Desuden får man for pengene tilsendt den aktuelle regelbog. Det er faktisk alt sammen fint og godt.

Det virker bare lidt underligt, at amatører skal have licens. Er vi så ikke længere rigtige amatører? I dette land ynder vi at hylde demokratiske principper og det frie valg; Alligevel har vi monopoliseret licensudstedelsen til kapsejlads, ikke bare for proffer. Hvorom alting er: Hvis du vil sejle kapsejlads, er der ingen vej udenom... log ind på websejler og betal. Det koster kr250,-

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vælg en profil eller vælg anonym, for at skrive en kommentar. Tast derefter kommentaren, og tryk på send kommentar.